Vliv použité pšeničné mouky na texturní vlastnosti muffinů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv použité pšeničné mouky na texturní vlastnosti muffinů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv použité pšeničné mouky na texturní vlastnosti muffinů
Author: Poledníková, Veronika
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Diplomová práce se zabývá sledováním vlivu granulace pšeničné mouky (hladká, polohrubá, hrubá, chlebová) v různých poměrech (recepturách) a jejich vzájemnému poměru na texturní vlastnosti muffinů. V teoretické části je popsána pšenice, její anatomická stavba a složení, pšeničné mouky se zdravotním benefitem, charakteristika muffinu, jeho technologie výroby a popis základních surovin při výrobě. Praktická část zahrnuje popis použité mouky, metodiku výroby a hodnocení muffinů. Shrnutí je vliv granulace na ztráty pečením, specifický objem a texturní parametry- tvrdost, soudržnost, pružnost, žvýkatelnost a resilienci.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49390
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 56688


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
poledníková_2020_dp.pdf 1.769Mb PDF View/Open None
poledníková_2020_op.pdf 731.7Kb PDF View/Open None
poledníková_2020_vp.pdf 724.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account