Guarová guma a arabská guma jako stabilizátory při výrobě majonézy

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Guarová guma a arabská guma jako stabilizátory při výrobě majonézy

Show full item record

No preview available
Title: Guarová guma a arabská guma jako stabilizátory při výrobě majonézy
Author: Zvonková, Monika
Advisor: Šenkýřová, Jana
Abstract: Majonéza patří mezi nejpoužívanější omáčky na světě. Diplomová práce se zabývá výrobou majonézy s přídavkem hydrokoloidů - guarové a arabské gumy. Arabská guma byla přidávána v koncentraci 0,5 - 2 % a guarová guma v koncentraci 0,1 % a 0,3 %. V diskusi je popsán vliv hydrokoloidů na parametry vyrobených majonéz. Sledované parametry byly texturní vlastnosti, reologické vlastnosti, hodnoty pH a stabilita.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49398
Date: 2020-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
zvonková_2021_dp.pdf 2.245Mb PDF View/Open None
zvonková_2021_op.pdf 721.6Kb PDF View/Open None
zvonková_2021_vp.pdf 730.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account