Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy

Show full item record

No preview available
Title: Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy
Author: Zbořil, Marek
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Diplomová práce se zabývá pěstovanými druhy hub s ohledem na obsah antioxidantů, celkových polyfenolů a vybraných fenolových kyselin ve vývojových stádiích při různých technologických či gastronomických zpracováních. Teoretická část obsahuje obecnou charakteristiku hub; charakteristiku hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) a žampionu dvouvýtrusého (Agaricus bisporus) a vliv jejich účinku na lidské zdraví spojeného se zkoumanými látkami. Dále obsahuje popis technologie pěstování a vybraných zpracování: houby čerstvé, vařené, sušené a skladované. V praktické části byl sledován obsah a změny výše zmíněných látek v hlívě ústřičné (Pleurotus ostreatus) a žampionu dvouvýtrusém (Agaricus bisporus) vzhledem ke zpracování a datu sklizně.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49399
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 56697


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
zbořil_2020_dp.pdf 3.712Mb PDF View/Open None
zbořil_2020_op.pdf 736.7Kb PDF View/Open None
zbořil_2020_vp.pdf 839.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account