Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic

DSpace Repository

Language: English čeština 

Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic

Show full item record

No preview available
Title: Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic
Author: Hamáček, Jiří
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na vlastnosti pšenice s netradiční barvou zrna, zejména na jejich nutriční hodnoty, vliv na lidské zdraví a jejich praktické využití. Dále je práce zaměřena na možnosti výroby různých druhů sušenek a jejich texturní vlastnosti. Praktická část je zaměřena na výrobu sušenek dle různých metod ze sedmi různých druhů mouk získaných z běžných, ale i netradičně zabarvených odrůd pšenice. Dalším bodem je stanovení texturních vlastností těst, jako je pevnost, houževnatost a lepivost, ale i konečných výrobků, kde nejdůležitější texturní vlastností je tvrdost. V poslední řadě pak určit vliv jednotlivých druhů mouk a použitých metod na senzorické vlastnosti sušenek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50368
Date: 2021-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
hamáček_2022_dp.pdf 1.802Mb PDF View/Open None
hamáček_2022_op.docx 81.33Kb Unknown View/Open None
hamáček_2022_vp.pdf 733.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account