Využití nových technologií pro zrání hovězího masa

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití nových technologií pro zrání hovězího masa

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Hoňka, Pavel
dc.date.accessioned 2022-07-15T09:23:38Z
dc.date.available 2022-07-15T09:23:38Z
dc.date.issued 2021-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/51332
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá novou metodou pro suché zrání hovězího masa. Zrání masa probíhalo u hovězí kýty ve dvou odlišných speciálních zracích obalech a vakuovém obalu pro porovnání s metodou mokrého zrání. Hodnotily se hmotnostní ztráty při zrání masa, změny pH a množství přítomného amoniaku. Dále se analyzovala oxidace lipidů a texturní vlastnosti masa v odlišných typech obalového materiálu.
dc.format 88 s. (19899 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject hovězí maso cs
dc.subject zrání cs
dc.subject vakuový obal cs
dc.subject zrací obal cs
dc.subject hmotnostní ztráty cs
dc.subject pH cs
dc.subject oxidace lipidů cs
dc.subject amoniak cs
dc.subject texturní vlastnosti cs
dc.subject beef en
dc.subject maturation en
dc.subject vacuum bag en
dc.subject maturation bag en
dc.subject weight loss en
dc.subject pH en
dc.subject lipid oxidation en
dc.subject ammonia en
dc.subject textural properties en
dc.title Využití nových technologií pro zrání hovězího masa
dc.title.alternative Use of new technologies for beef maturation
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Šenkýřová, Jana
dc.date.accepted 2022-06-02
dc.description.abstract-translated The master thesis deals with a new method for dry maturing of beef. Maturation took place in beef leg in two different special maturation bags and a vacuum bag for comparison with the wet maturation method. Weight loss during meat maturation, change in pH and amount of ammonia present were evaluated. Furthermore, lipid oxidation and textural properties of matured meat in different types of packaging material were analyzed.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 61987
dc.date.submitted 2022-05-10


Files in this item

Files Size Format View Description
hoňka_2022_dp.pdf 2.370Mb PDF View/Open None
hoňka_2022_op.pdf 733.0Kb PDF View/Open None
hoňka_2022_vp.pdf 717.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account