Hodnocení výživy v nemocničním systému stravování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení výživy v nemocničním systému stravování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Martincová, Monika
dc.date.accessioned 2024-07-23T13:15:50Z
dc.date.available 2024-07-23T13:15:50Z
dc.date.issued 2024-01-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/54957
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá hodnocením výživy v nemocničním systému stravování. Práce se dělí na dvě části, teoretickou a praktickou. Začátek teoretické části bakalářské práce se zabývá charakteristikou nemocničního systému stravování. Dále se teoretická část věnuje základním složkám potravy, mezi které patří bílkoviny, sacharidy a tuky. Následně je charakterizován dietní systém ve zdravotnických zařízeních. Praktická část bakalářské práce se zabývá sběrem jídelníčků s dietou č. 3 racionální šetřící za 31 dnů. Následně se práce věnuje zhodnocení a porovnání nutričních hodnot ve vybraných zdravotnických zařízeních.
dc.format 77 s. (93 055 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject nemocnice cs
dc.subject výživa cs
dc.subject složky potravy cs
dc.subject dietní systém cs
dc.subject racionální dieta cs
dc.subject stravování ve zdravotnických zařízeních cs
dc.subject hospital en
dc.subject nutrition en
dc.subject food components en
dc.subject diet system en
dc.subject rational diet en
dc.subject meals in healthcare facilities en
dc.title Hodnocení výživy v nemocničním systému stravování
dc.title.alternative Nutrition Assessment in the Hospital Dietary System
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2024-06-06
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the evaluation of nutrition in a hospital food service system. The thesis is divided into two parts, theoretical and practical. The beginning of the theoretical part of the bachelor thesis deals with the characteristics of a hospital catering system. The theoretical part additionaly deals with basic components of food, which include protein, carbohydrates and fat. A dietary system in healthcare institutions is then described. The practical part of the bachelor's thesis deals with the collection of the 31-day 3rd rational sparing diet. Subsequently, the thesis is devoted to the evaluation and comparison of nutritional values in selected health care facilities.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Gastronomické technologie cs
dc.thesis.degree-discipline Gastronomy Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Technologie a hodnocení potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology and Assessment en
dc.identifier.stag 68054
dc.date.submitted 2024-05-10


Files in this item

Files Size Format View Description
martincová_2024_dp.zip 1.227Mb application/zip View/Open None
martincová_2024_op.pdf 836.9Kb PDF View/Open None
martincová_2024_vp.pdf 286.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account