Charakteristika a senzorický profil bílých jakostních odrůdových a jakostních vín s přívlastkem

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika a senzorický profil bílých jakostních odrůdových a jakostních vín s přívlastkem

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Kolúchová, Gabriela
dc.date.accessioned 2010-07-16T15:54:37Z
dc.date.available 2010-07-16T15:54:37Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/5931
dc.description.abstract Cílem této práce je charakterizovat jakost a senzorický profil bílých jakostních odrůdových a jakostních vín s přívlastkem. V první kapitole je ve zkratce popsána legislativa a technologie výroby vína. Dále je objasněn pojem senzorické hodnocení vína - obecně základní definice, požadavky na analýzu, a podrobněji samotná degustace vína - jsou popsány posuzované znaky a profily jednotlivých odrůd bílých jakostních vín. V poslední kapitole jsou pak shrnuty faktory, které mohou jakost vín ovlivnit. cs
dc.format 56 cs
dc.format.extent 1864185 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject jakostní víno cs
dc.subject réva vinná cs
dc.subject technologie vína cs
dc.subject smyslové receptory cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject degustace cs
dc.subject hodnocení vína cs
dc.subject odrůdy bílého vína cs
dc.subject vady vína cs
dc.subject nemoci vína cs
dc.subject uzávěry cs
dc.subject qualitative wine en
dc.subject grapevine en
dc.subject technology of wine en
dc.subject sensory receptor en
dc.subject sensory analysis en
dc.subject tasting en
dc.subject assessment of wine en
dc.subject varieties of white wine en
dc.subject deficiencies of wine en
dc.subject diseases of wine en
dc.subject caps en
dc.title Charakteristika a senzorický profil bílých jakostních odrůdových a jakostních vín s přívlastkem cs
dc.title.alternative Characteristics and sensory profile of white qualitative variety wine and qualitative wine with attribute en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2008-06-11
dc.description.abstract-translated The aim of this work is to characterize quality and sensory profile of white variety wine and qualitative wine with attribute. Legislative and technology of production of wine is described briefly in the first chapter. Then the conception of sensory assessment of wine is clarified - generally basic definitions, requirements for analysis, and in details tasting of wine itself - assessed characteristics and profiles of individual varieties of white qualitative wine are described. Factors those could influence the quality of wine are summarized in the last chapter. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7996
dc.date.assigned 2007-11-23
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
kolúchová_2008_bp.pdf 1.777Mb PDF View/Open
kolúchová_2008_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
kolúchová_2008_op.doc 34.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account