Biogenní aminy v pivu a vínu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Biogenní aminy v pivu a vínu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Fojtíková, Lenka
dc.date.accessioned 2010-07-16T19:40:28Z
dc.date.available 2010-07-16T19:40:28Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6423
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce je seznámení s biogenními aminy. Obsahem je charakteristika těchto látek z různých úhlů pohledu a zhodnocení jejich dosavadního výzkumu. Důraz je kladen na popis jejich vzniku a kvantitativních proměn během technologických procesů při výrobě piva a vína. Jsou rozebrány možnosti jejich izolace ze vzorku a stanovení od nejstarších způsobů po nejmodernější a popsáno několik konkrétních postupů vyvinutých v poslední době vědeckými týmy v Evropě i ve světě. cs
dc.format 49 s. cs
dc.format.extent 1950557 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject histamin cs
dc.subject pivo cs
dc.subject víno cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject biogenic amines en
dc.subject histamine en
dc.subject beer en
dc.subject wine en
dc.subject HPLC en
dc.title Biogenní aminy v pivu a vínu cs
dc.title.alternative Biogenic amines in beer and wine en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2008-06-11
dc.description.abstract-translated The main goal of this Backelor Thesis is to give basic information about biogenic amines. Content of this thesis provides main characterisics about these substances from different points of view and analyses its actual research. Emphasis is focused on describing its origin and qantitative transformations during technological process of beer and wine. The possibilities of its isolation from a sample and determined the basic methods from the oldiest to the newest ones are targeted and a couple of concrete procedures which have been recently developed by scientific teams from Europe and whole World are described. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7684
dc.date.assigned 2007-11-21
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
fojtíková_2008_bp.pdfBlocked 1.860Mb PDF View/Open
fojtíková_2008_vp.doc 37.5Kb Microsoft Word View/Open
fojtíková_2008_op.doc 48Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account