Vybrané inhibiční látky produkované grampozitivními bakteriemi

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vybrané inhibiční látky produkované grampozitivními bakteriemi

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Pollaková, Eva
dc.date.accessioned 2010-07-16T19:55:38Z
dc.date.available 2010-07-16T19:55:38Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6466
dc.description.abstract Při výrobě potravin je nutné zajistit jejich kvalitu a mikrobiální nezávadnost. Tato bakalářská práce popisuje bakteriociny, antimikrobiální peptidy inhibující růst a množení mikroorganizmů. Dále charakterizuje jejich funkce, strukturu, účinek a rozdělení. Tato práce je zaměřena hlavně na grampozitivní bakterie, které potlačují růst jiných mikroorganizmů. cs
dc.format 55s. cs
dc.format.extent 1890143 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject bakteriociny cs
dc.subject bakterie mléčného kvašení cs
dc.subject ochrana potravin cs
dc.subject nisin cs
dc.subject Bacteriocins en
dc.subject Lactic acid bacteria en
dc.subject Food preservation en
dc.subject Nisin en
dc.title Vybrané inhibiční látky produkované grampozitivními bakteriemi cs
dc.title.alternative The gram-positive bacteria producing inhibitors en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Magda
dc.date.accepted 2008-06-16
dc.description.abstract-translated It is important to provide quality and microbiology safety during the processing articles of food. This work is describing bacteriocins in particular, antimicrobial peptides inhibiting growth and reproducing microorganisms. Next there are charakterized their function, structure, mode of action and parting in this bachelor work. It is directed mainly at the grampositive bacteria that inhibit the growth of other microorganisms. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7736
dc.date.assigned 2007-11-21
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
pollaková_2008_bp.pdf 1.802Mb PDF View/Open
pollaková_2008_vp.doc 30Kb Microsoft Word View/Open
pollaková_2008_op.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account