Možnosti stanovení L-tryptofanu v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti stanovení L-tryptofanu v potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Vaculová, Jana
dc.date.accessioned 2010-07-16T22:00:11Z
dc.date.available 2010-07-16T22:00:11Z
dc.date.issued 2008-08-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6747
dc.description.abstract V bakalářské práci jsou uvedeny způsoby stanovení tryptofanu v potravinách. Je poukázáno na vlastnosti jednotlivých aminokyselin se zaměřením na tryptofan. Jsou popsány analytické metody stanovení tryptofanu z pohledu přípravy a hydrolýzy biologických materiálů, její stanovení střednětlakou a vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií HPLC. Rovněž je poukázáno na význam tryptofanu jako výchozí látky při biosyntéze řady důležitých látek, např. serotoninu a nikotinamidu. cs
dc.format 35 s. cs
dc.format.extent 1986939 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Tryptofan cs
dc.subject aminokyselina cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject hydrolýza cs
dc.subject Tryptophan en
dc.subject amino acid en
dc.subject HPLC en
dc.subject hydrolysis en
dc.title Možnosti stanovení L-tryptofanu v potravinách cs
dc.title.alternative Possible determination of L-tryptophan in food en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2008-09-02
dc.description.abstract-translated In bachelor theses are mentioned forms of determination of tryptophan in foodstuff. The main accent is placed on features of each single aminoacid oriented on tryptophan. Analytical methods of determination of tryptophan are described from the aspect of preparation and hydrolysis of biological materials, it's determination of liquid chromatography. Also we advert to the sense of tryptophan as the original subject in the biosynthesis of series of very important substances, like for example serotonin or nicotinamide. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5438
dc.date.assigned 2007-12-12
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
vaculová_2008_bp.pdfBlocked 1.894Mb PDF View/Open
vaculová_2008_vp.doc 25Kb Microsoft Word View/Open
vaculová_2008_op.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account