Lecitin a jeho využití v potravinových doplňcích

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Lecitin a jeho využití v potravinových doplňcích

Show full item record

No preview available
Title: Lecitin a jeho využití v potravinových doplňcích
Author: Pecháčková, Michaela
Advisor: Kašpárková, Věra
Abstract: Lecitin patří do skupiny látek rozpustných v tucích, které se nazývají fosfolipidy. Lecitin představuje významnou složku buněčných membrán, podporuje mozkové funkce, je významný pro přenos nervových impulsů a hraje významnou roli při trávení tuků. Díky těmto vlstnostem je lecitin často využíván ve farmaceutickém a potravinářském průmyslu. Tato práce bude zaměřena na popis a charakterizaci vlastností lecitinu a jako dobrá recenze použití lecitinu v dietních doplňcích a farmaceutických formulacích.
URI: http://hdl.handle.net/10563/701
Date: 2006-05-31
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
pecháčková_2006_bp.pdfBlocked 1.079Mb PDF
pecháčková_2006_vp.doc 43.5Kb Microsoft Word View/Open
pecháčková_2006_op.doc 48Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account