Lecitin a jeho využití v potravinových doplňcích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Lecitin a jeho využití v potravinových doplňcích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kašpárková, Věra
dc.contributor.author Pecháčková, Michaela
dc.date.accessioned 2010-07-13T13:49:44Z
dc.date.available 2010-07-13T13:49:44Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/701
dc.description.abstract Lecitin patří do skupiny látek rozpustných v tucích, které se nazývají fosfolipidy. Lecitin představuje významnou složku buněčných membrán, podporuje mozkové funkce, je významný pro přenos nervových impulsů a hraje významnou roli při trávení tuků. Díky těmto vlstnostem je lecitin často využíván ve farmaceutickém a potravinářském průmyslu. Tato práce bude zaměřena na popis a charakterizaci vlastností lecitinu a jako dobrá recenze použití lecitinu v dietních doplňcích a farmaceutických formulacích. cs
dc.format 34 s. cs
dc.format.extent 1132044 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Klíčová slova: lecitin cs
dc.subject potravinové doplňky cs
dc.subject Keywords: lecitine en
dc.subject dietary supplements en
dc.title Lecitin a jeho využití v potravinových doplňcích cs
dc.title.alternative Lecitine and its use as a dietary supplement en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Šimek, Lubomír
dc.date.accepted 2006-06-20
dc.description.abstract-translated Lecitine belongs to a category of fat-soluble substances called phospholipids. Lecitin is a major constituent of cell membranes, improves brain function, is responsible for nerve impulses transmitting and plays important role in a digestion of fats. All these atributes predetermine lecitin to be widelly used in the pharmaceutical and food industries. The literature study will be focused on the descripion and characterisation of lecitine properties as well as on the review of the lecitine use in the dietary supplements and pharmaceutical formulations. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/143 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2264
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
pecháčková_2006_bp.pdfBlocked 1.079Mb PDF View/Open
pecháčková_2006_vp.doc 43.5Kb Microsoft Word View/Open
pecháčková_2006_op.doc 48Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account