Výroba francoutzských sýrů podle oblastních zvyklostí

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výroba francoutzských sýrů podle oblastních zvyklostí

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mrázek, Josef
dc.contributor.author Bártová, Helena
dc.date.accessioned 2010-07-17T02:20:45Z
dc.date.available 2010-07-17T02:20:45Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7306
dc.description.abstract V mé bakalářské práci se zabývám otázkou výroby francouzských sýrů podle oblastních zvyklostí. Práce obsahuje pouze teoretickou část, ve které zachycuji historii výroby sýrů, technologickou výrobu, ale hlavně v kapitole charakteristika francouzského sýrařství se podrobněji zmiňuji o obecném rozdělení francouzských sýrů a pak o konkrétních nejznámějších druzích francouzských sýrů. Sýry jsou nezbytnou součástí kuchyní celého světa, zvláště pak té francouzské. V práci popisuji, jakým způsobem se do ní sýry začleňují. cs
dc.format 50stran cs
dc.format.extent 1304486 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject sýr cs
dc.subject mléko cs
dc.subject srážení cs
dc.subject syřidlo cs
dc.subject sýřenina cs
dc.subject míchání cs
dc.subject dohřívání cs
dc.subject odkapávání cs
dc.subject solení cs
dc.subject zrání cs
dc.subject plísně cs
dc.subject mléčný tuk cs
dc.subject mléčný skot cs
dc.subject gastronomie cs
dc.subject cheese en
dc.subject milk en
dc.subject milk coagulation en
dc.subject rennet en
dc.subject cheese curd en
dc.subject stirring the curd en
dc.subject chafeing en
dc.subject escape en
dc.subject salting en
dc.subject curing of cheese en
dc.subject fungi en
dc.subject butter fat en
dc.subject dairy cattle en
dc.subject gastronomy en
dc.title Výroba francoutzských sýrů podle oblastních zvyklostí cs
dc.title.alternative Proclucing French Cheese by the Local Custom en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Zeman, Miroslav
dc.date.accepted 2008-06-11
dc.description.abstract-translated I am conversating about confectionary Frenche's cheeses by course of regionals ways in my baccealaureate theses. My work includes only theoretic part, which cought hostory, technologi of convectionary. The head part is about characterisation French cheese making and in this chapter I am entering into details about division frenche cheeses and axamples some typical cheese. The cheeses are relevant ingredient in french gastronomy. I represented in my work their incorporation to gastronomy en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5224
dc.date.assigned 2007-12-03
utb.result.grade E


Files in this item

Files Size Format View
bártová_2008_bp.pdfBlocked 1.244Mb PDF View/Open
bártová_2008_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
bártová_2008_op.doc 40.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account