Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice

Show full item record

No preview available
Title: Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice
Author: Šindlerová, Jitka
Advisor: Vaňátková, Zuzana
Abstract: Bakalářská práce popisuje fermentované mléčné výrobky z hlediska historie a technologie výroby. Historie mlékárenství je zde popsána od prvopočátků ve světě přes rozvoj konkrétních malých českých a moravských mlékáren až po průmyslovou výrobu fermentovaných mléčných výrobků. Skupina fermentovaných mléčných výrobků zahrnuje velice široký sortiment výrobků, mezi něž patří jogurty, zakysaná mléka, acidofilní mléka, kyška, kefír, kumys aj. Dále je součástí této práce stručný přehled legislativních požadavků na fermentované mléčné výrobky a nakonec jsou zmíněny moderní trendy v potravinářském průmys-lu, které by mohly ovlivnit také výrobu fermentovaných mléčných výrobků v budoucnu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7854
Date: 2009-05-27
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 12550


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
šindlerová_2009_bp.pdf 1.137Mb PDF View/Open
šindlerová_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
šindlerová_2009_op.doc 40.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account