Působení monokaprinu na růst vybraných grampozitivních a gramnegativních bakterií

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Působení monokaprinu na růst vybraných grampozitivních a gramnegativních bakterií

Show full item record

No preview available
Title: Působení monokaprinu na růst vybraných grampozitivních a gramnegativních bakterií
Author: Jurčová, Dora
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Monoacylglyceroly patří k nejdůležitějším esterům glycerolu a mastných kyselin, které nachází široké uplatnění v potravinářství jako emulgátory a aditiva. Bakalářská práce se zabývá inhibičními účinky 1-monoacylglycerolu kyseliny kaprinové (monokaprinu) v rozmezích koncentrací 25 - 1500 mg.l-1 na růst vybraných grampozitiv-ních (Enterococcus, Bacillus, Staphylococcus, Micrococcus) a gramnegativních (Salmonel-la, Escherichia, Citrobacter, Pseudomonas) bakterií. Grampozitivní bakterie byly vůči působení monokaprinu více citlivé než bakterie gramnegativní. Nejvíce citlivou bakterií byl Micrococcus luteus.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7910
Date: 2009-05-28
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 12524


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
jurčová_2009_bp.pdf 1.360Mb PDF View/Open
jurčová_2009_vp.doc 33Kb Microsoft Word View/Open
jurčová_2009_op.doc 40.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account