Biotechnologie výroby průmyslového lihu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Biotechnologie výroby průmyslového lihu

Show full item record

No preview available
Title: Biotechnologie výroby průmyslového lihu
Author: Branná, Petra
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: Cílem bakalářské práce je popsat biotechnologický proces výroby průmyslového lihu, který využívá živé mikroorganismy (kvasinky), jejichž primární činností je fermentace (kvašení) zkvasitelných cukrů k produkci etanolu. Práce je především zaměřena na výrobu průmyslového lihu z melasy, která je vedlejším produktem při výrobě cukru a tradiční lihovarnickou surovinou v průmyslových lihovarech. Dále je v práci uveden princip úpravy melasy před fermentací, popis jednotlivých fermnetačních technologií a způsob získání lihu z průmyslové zápary.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8437
Date: 2009-05-28
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 12405


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
branná_2009_bp.pdf 596.5Kb PDF View/Open
branná_2009_vp.doc 48Kb Microsoft Word View/Open
branná_2009_op.doc 34.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account