Biotechnologie výroby průmyslového lihu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Biotechnologie výroby průmyslového lihu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Branná, Petra
dc.date.accessioned 2010-07-17T12:30:09Z
dc.date.available 2010-07-17T12:30:09Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8437
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce je popsat biotechnologický proces výroby průmyslového lihu, který využívá živé mikroorganismy (kvasinky), jejichž primární činností je fermentace (kvašení) zkvasitelných cukrů k produkci etanolu. Práce je především zaměřena na výrobu průmyslového lihu z melasy, která je vedlejším produktem při výrobě cukru a tradiční lihovarnickou surovinou v průmyslových lihovarech. Dále je v práci uveden princip úpravy melasy před fermentací, popis jednotlivých fermnetačních technologií a způsob získání lihu z průmyslové zápary. cs
dc.format 43 s. cs
dc.format.extent 610860 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject etanol cs
dc.subject melasa cs
dc.subject zápara cs
dc.subject kvasinky cs
dc.subject fermentace cs
dc.subject destilace cs
dc.subject ethyl alcohol en
dc.subject molasses en
dc.subject wort en
dc.subject yeast en
dc.subject fermentation en
dc.subject distillation en
dc.title Biotechnologie výroby průmyslového lihu cs
dc.title.alternative Biotechnology production of industrial alcohol en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2009-06-10
dc.description.abstract-translated The aim of the bachelo's thesis is to describe the bio-technological process of production of industrial alcohol using living micro-organisms (yeasts)whose primary activity is fermentation of fermentable carbohydrates producing ethyl alcohol. The thesis is above all focused on production of industrial alcohol from molasses which is a side-product when producing sugar and a traditional base material in alcohol industry. Furthermore, the principles of arrangement of molasses before fermentation, individual fermentation technologies and the procedure of getting alcohol from fermenting wort are described in the thesis. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12405
dc.date.assigned 2009-02-18
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
branná_2009_bp.pdf 596.5Kb PDF View/Open
branná_2009_vp.doc 48Kb Microsoft Word View/Open
branná_2009_op.doc 34.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account