Průnik antimonu do potravního řětězce člověka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Průnik antimonu do potravního řětězce člověka

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fišera, Miroslav
dc.contributor.author Janovský, Radek
dc.date.accessioned 2010-07-17T14:07:45Z
dc.date.available 2010-07-17T14:07:45Z
dc.date.issued 2009-08-13
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8622
dc.description.abstract Cílem práce je shrnout vlastnosti, výskyt a průmyslové využití antimonu, jakož i metody jeho stanovení. Z vlastností je důraz kladen především na toxicitu. Výskyt se týká hlavně oblastí, z kterých antimon proniká do potravního řetězce člověka, tj. automobilový průmysl, voda, půda a vzduch. Kapitola metody stanovení antimonu shrnuje základní metody pro jeho stanovení v různých druzích vzorků. Popsány jsou tři hlavní metody, a sice molekulová ultrafialová viditelná spektrofotometrie, atomová absorpční a fluorescenční spektrometrie a hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem. Smyslem této práce je shrnout dostupné informace o antimonu a popsat hlavní metody jeho stanovení. cs
dc.format 40 s. cs
dc.format.extent 1161854 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject antimon cs
dc.subject stanovení cs
dc.subject vlastnosti cs
dc.subject toxicita cs
dc.subject UV-VIS cs
dc.subject AAS cs
dc.subject ICP-MS cs
dc.subject antimony en
dc.subject determination en
dc.subject properties en
dc.subject toxicity en
dc.subject UV-VIS en
dc.subject AAS en
dc.subject ICP-MS en
dc.title Průnik antimonu do potravního řětězce člověka cs
dc.title.alternative ANTIMON INTRUSION INTO FOOD CHAIN OF HUMAN en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2009-09-09
dc.description.abstract-translated The aim of the work is summarize properties, occurrence and industrial use of antimony as well as methods for its determination. From properties emphasis lay on toxicity. Occur-rance is mainly about arreas from which antimony infiltrates human food chain, i.e. road traffic, water, soil and air. The chapter metody stanovení antimonu summarize basic methods for its determination from different types of samples. Three main methods are described, namely ultraviolet visible spectrometry, atomic absorption and fluorescence spectrometry and inductively coupled plasma mass spectometry. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7697
dc.date.assigned 2009-02-25
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
janovský_2009_bp.pdf 1.108Mb PDF View/Open
janovský_2009_vp.doc 39Kb Microsoft Word View/Open
janovský_2009_op.doc 42.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account