Využití dikarboxylových kyselin jako náhrady tavicích solí v tavených sýrech

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Využití dikarboxylových kyselin jako náhrady tavicích solí v tavených sýrech

Show full item record

No preview available
Title: Využití dikarboxylových kyselin jako náhrady tavicích solí v tavených sýrech
Author: Kosibová, Natália
Advisor: Buňka, František
Abstract: Cílem diplomové práce bylo zjistit, zda je možné vyrobit tavené sýry bez přídavku tavicích solí. Jako náhrada tavicích solí byli použity dikarboxylové kyseliny a soli dikarboxylových kyselin v různých koncentracích. Utavené vzorky byly taveny v laboratorních podmínkách, poté uloženy v chladu a následně senzoricky zhodnoceny. U senzorického hodnocení byla hodnocena homogenita, konzistence a vzhled vzorků. Jako nejlepší vzorek byl hodnocen vzorek taveného sýra s přídavkem 1 a 2 % šťavelanu sodného.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9285
Date: 2009-05-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 12804


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
kosibová_2009_dp.pdf 2.798Mb PDF View/Open
kosibová_2009_vp.doc 43Kb Microsoft Word View/Open
kosibová_2009_op.doc 40.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account