Vliv skladovacích podmínek na nutriční a senzorickou kvalitu hotových pokrmů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv skladovacích podmínek na nutriční a senzorickou kvalitu hotových pokrmů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv skladovacích podmínek na nutriční a senzorickou kvalitu hotových pokrmů
Author: Ciprysová, Zuzana
Advisor: Družbíková, Helena
Abstract: Cílem práce bylo zjistit, jaký vliv má doba a teplota skladování na kvalitu sterilovaných hotových pokrmů. Byly zkoumány dvě řady sterilovaných hotových pokrmů. První řadu pokrmů tvořilo Hovězí maso na žampionech, Hovězí maso s rajskou omáčkou a těstovinou, Vepřový guláš a Lečo s párkem. Tyto pokrmy byly skladovány 60 měsíců při teplotě 26 +- 2 °C. Druhá řada pokrmů byla skladována 24 měsíců při teplotě 6 +- 2 °C, 26 +- 2 °C a 37 +- 2 °C. Jednalo se o Vepřové maso s mrkví a bramborem, Vepřový guláš s těstovinami a Pikantní rizoto. Vý-sledky chemických analýz ukázaly, že celkový obsah aminokyselin u vzorků všech pokrmů řady II byl nejvíce ovlivněn při teplotě 37 +- 2 °C. Podmínkami skladování byla ovlivněna jak nutriční hodnota bílkovin. tak i senzorická jakost pokrmů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9468
Date: 2009-05-13
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 10947


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
ciprysová_2009_dp.pdf 1.315Mb PDF View/Open
ciprysová_2009_vp.doc 49Kb Microsoft Word View/Open
ciprysová_2009_op.doc 36.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account