Přehled mikroorganismů využívaných v potravinářském průmyslu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Přehled mikroorganismů využívaných v potravinářském průmyslu

Show full item record

No preview available
Title: Přehled mikroorganismů využívaných v potravinářském průmyslu
Author: Trnčák, Svatopluk
Advisor: Vaňátková, Zuzana
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá mikroorganismy využívanými při výrobě potra-vin. Mikroorganismy jsou zde rozděleny na bakterie, kvasinky a plísně významné v potravinářkém průmyslu. Jednotlivé rody a druhy mikroorganismů jsou blíže charakteri-zovány z hlediska jejich vlastností, výskytu a positivního působení v potravinách. Zmíněné mikroorganismy mají velký význam při výrobě mnoha různých potravin, jako kysané mléčné výrobky, sýry, pekařské výrobky, pivo, víno, ale také k získání enzymů, vitamínů, antimikrobiálních a konzervačních látek potřebných pro potravinářství či jiná odvětví.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9652
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 7763


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
trnčák_2009_bp.pdf 1.075Mb PDF View/Open
trnčák_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
trnčák_2009_op.doc 48Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account