Bakteriociny grampozitivních bakterií a možnosti jejich detekce

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Bakteriociny grampozitivních bakterií a možnosti jejich detekce

Show full item record

No preview available
Title: Bakteriociny grampozitivních bakterií a možnosti jejich detekce
Author: Velecká, Petra
Advisor: Vaňátková, Zuzana
Abstract: Tato diplomová práce se zabývá bakteriemi mléčného kvašení a jejich produkcí bakteriocinů. Jsou zde popsány jednotlivé mléčné bakterie a fermentované mléčné výrobky, ve kterých se tyto bakterie používají. Dále se tato práce podrobněji věnuje bakteriocinům bakterií mléčného kvašení, jejich spektru účinnosti, mechanizmu působení a možnostem jejich využití. Nakonec je zmíněn princip polymerázové řetězové reakce (PCR), což je jedna z nejvyužívanějších metod molekulární biologie. Technika PCR se používá k detekci a identifikaci bakterií mléčného kvašení i bakteriocinů. V praktické části byla provedena izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení a stanovena produkce bakteriocinů, a to jak klasickými metodami, tak i pomocí metody PCR.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9917
Date: 2009-05-19
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 10976


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
velecká_2009_dp.pdfBlocked 5.373Mb PDF
velecká_2009_vp.doc 47Kb Microsoft Word View/Open
velecká_2009_op.doc 48Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account