Potravinové alergie z obilovin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Potravinové alergie z obilovin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Machovská, Romana
dc.date.accessioned 2010-07-18T01:43:42Z
dc.date.available 2010-07-18T01:43:42Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10028
dc.description.abstract Práce se zabývá problematikou alergie na obiloviny. Jsou shrnuty základní poznatky obilo-vin, jejich mlynářského a pekárenského zpracování a výroba těstovin. V práci je věnována pozornost základní nemoci celiakie, její projevy a diagnostika. Je popsáno léčení celiakie, které se zabývá povolenými a nepovolenými výrobky do stravy a to je jedině bezlepkovou dietou. cs
dc.format 44 s. cs
dc.format.extent 674755 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Alergie cs
dc.subject obiloviny cs
dc.subject technologie mlynářství cs
dc.subject mouka cs
dc.subject lepek cs
dc.subject celiakie cs
dc.subject diagnostika cs
dc.subject léčba cs
dc.subject Allergy en
dc.subject cereals en
dc.subject milling technology en
dc.subject fluor en
dc.subject aleurone en
dc.subject coeliac dinase en
dc.subject diagnostic en
dc.subject medication en
dc.title Potravinové alergie z obilovin cs
dc.title.alternative The food allergies from cereals en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Brachtl, Václav
dc.date.accepted 2009-06-11
dc.description.abstract-translated This work is concerned with problematic of allergy to cereals. Basic findings are resumed of cereals of their mill and bakery processing and pasta production. Attention is paid to co-eliac disease in this work. It's symptoms and diagnostic. It is described healing of coeliac disease which is concerned with allowed and disallowed diet products. It is only non-aleurone diet. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12784
dc.date.assigned 2009-02-23
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
machovská_2009_bp.pdf 658.9Kb PDF View/Open
machovská_2009_vp.doc 46Kb Microsoft Word View/Open
machovská_2009_op.doc 32Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account