Charakteristika a stanovení hydrofilních vitaminů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Charakteristika a stanovení hydrofilních vitaminů

Show full item record

No preview available
Title: Charakteristika a stanovení hydrofilních vitaminů
Author: Jasenská, Gabriela
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Bakalářská práce se zaměřuje na popis hydrofilních vitaminů (thiamin, riboflavin, niacin, kyselina pantothenová, pyridoxin, folacin, korinoidy, biotin a vitamin C) a možnosti jejich stanovení. Stanovení vitaminů je náročné, protože jsou v potravinách obsaženy ve velmi nízkých koncentracích a většinou jsou citlivé k slunečnímu záření, anebo k oxidaci. Pro stanovení vitaminů se využívají různé metody - spektrofotometrické, mikrobiologické, polarografické, titrační, fluorimetrické, a hlavně chromatografické metody (kapalinová a plynová chromatografie) s použitím různé detekce (MS, UV/VIS, ECD, FID).
URI: http://hdl.handle.net/10563/10314
Date: 2009-05-21
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 10890


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
jasenská_2009_bp.pdf 1.428Mb PDF View/Open
jasenská_2009_vp.doc 46Kb Microsoft Word View/Open
jasenská_2009_op.doc 48.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account