Charakteristika a stanovení hydrofilních vitaminů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika a stanovení hydrofilních vitaminů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Jasenská, Gabriela
dc.date.accessioned 2010-07-18T04:08:52Z
dc.date.available 2010-07-18T04:08:52Z
dc.date.issued 2009-05-21
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10314
dc.description.abstract Bakalářská práce se zaměřuje na popis hydrofilních vitaminů (thiamin, riboflavin, niacin, kyselina pantothenová, pyridoxin, folacin, korinoidy, biotin a vitamin C) a možnosti jejich stanovení. Stanovení vitaminů je náročné, protože jsou v potravinách obsaženy ve velmi nízkých koncentracích a většinou jsou citlivé k slunečnímu záření, anebo k oxidaci. Pro stanovení vitaminů se využívají různé metody - spektrofotometrické, mikrobiologické, polarografické, titrační, fluorimetrické, a hlavně chromatografické metody (kapalinová a plynová chromatografie) s použitím různé detekce (MS, UV/VIS, ECD, FID). cs
dc.format 58 s. cs
dc.format.extent 1497811 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Hydrofilní vitaminy cs
dc.subject stanovení cs
dc.subject chromatografické metody cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject Water-soluble vitamins en
dc.subject determination en
dc.subject chromatographic methods en
dc.subject HPLC en
dc.title Charakteristika a stanovení hydrofilních vitaminů cs
dc.title.alternative Water-soluble vitamins characterization and determination en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Severová, Marta
dc.date.accepted 2009-06-09
dc.description.abstract-translated The thesis deals with the characterization of water-soluble vitamins (thiamine, riboflavine, niacin, pantothenic acid, pyridoxine, folate, corinoids, biotin and vitamin C) and their de-termination. Determination of vitamins in foods is quite difficult because of their low con-centrations and high sensitivity to sunlight or oxidation. For the determination of vitamins could be used various methods - spectrophotometric, microbiological, polarographic, tit-ration, fluorometric, and especially chromatographic methods (liquid and gas chromato-graphy) using various detection (MS, UV / VIS, ECD, FID). en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 10890
dc.date.assigned 2009-02-09
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
jasenská_2009_bp.pdf 1.428Mb PDF View/Open
jasenská_2009_vp.doc 46Kb Microsoft Word View/Open
jasenská_2009_op.doc 48.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account