Řešení reologických vlastností mražených krémů s vybranými příchutěmi

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Řešení reologických vlastností mražených krémů s vybranými příchutěmi

Show full item record

No preview available
Title: Řešení reologických vlastností mražených krémů s vybranými příchutěmi
Author: Dítková, Veronika
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: V teoretické části této práce je popsána neprůmyslová výroba mražených krémů (suroviny, receptura, postup výroby). Dále je uvedena související legislativa vztahující se na výrobu, uchovávání a prodej nebalených zmrzlin a to zejména vyhláška č. 270/2008 Sb. Také byly stanoveny kritické body při výrobě tohoto typu zmrzlin. Následuje popis reologických a senzorických vlastností mražených krémů. Experimentální část popisuje změny v receptuře mražených krémů a metodiku práce při zjišťování problematiky tání zmrzlin. V poslední části jsou uvedeny výsledky změn receptur zmrzlin (popis nových výrobků a jejich vlastností). Dále jsou uvedeny výsledky procesů tání (tání ve tvaru a křivky tání). Výsledky dotazníkové akce jsou uvedeny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10328
Date: 2009-05-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 12513


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
dítková_2009_dp.pdf 1.262Mb PDF View/Open
dítková_2009_vp.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open
dítková_2009_op.doc 52.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account