Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování

Show full item record

No preview available
Title: Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování
Author: Jelínek, Jan
Advisor: Mrázek, Josef
Abstract: V teoretické části je zmíněna histologická stavba masa, jeho chemické složení, podrobněji jsou zpracovány kapitoly o posmrtných změnách masa včetně jejich abnormálního průběhu. Jsou zde také uvedeny vady masa, nemoci masa a způsoby zajištění údržnosti masa. Praktická část je věnována porovnání tří jatečných provozů - Makovec a.s., JACOM spol. s.r.o. a Františka Kozáková malé jatky v Náměšti na Hané. Je porovnávána jejich velikost, používané technologie a kapacita chladíren a mrazíren. Zvláštní pozornost je věnována problematice výskytu abnormálních změn masa během zrání, především PSE masa a dává je do souvislostí s dobou ustájení zvířat, způsobem omračování i dobou zrání masa.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12008
Date: 2010-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: C 15438


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
jelínek_2010_bp.pdf 1.803Mb PDF View/Open
jelínek_2010_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
jelínek_2010_op.doc 47Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account