Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mrázek, Josef
dc.contributor.author Jelínek, Jan
dc.date.accessioned 2010-07-19T05:45:43Z
dc.date.available 2010-07-19T05:45:43Z
dc.date.issued 2010-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12008
dc.description.abstract V teoretické části je zmíněna histologická stavba masa, jeho chemické složení, podrobněji jsou zpracovány kapitoly o posmrtných změnách masa včetně jejich abnormálního průběhu. Jsou zde také uvedeny vady masa, nemoci masa a způsoby zajištění údržnosti masa. Praktická část je věnována porovnání tří jatečných provozů - Makovec a.s., JACOM spol. s.r.o. a Františka Kozáková malé jatky v Náměšti na Hané. Je porovnávána jejich velikost, používané technologie a kapacita chladíren a mrazíren. Zvláštní pozornost je věnována problematice výskytu abnormálních změn masa během zrání, především PSE masa a dává je do souvislostí s dobou ustájení zvířat, způsobem omračování i dobou zrání masa. cs
dc.format 61 s., 2 s. příloh. cs
dc.format.extent 1891540 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject maso cs
dc.subject posmrtné změny cs
dc.subject údržnost cs
dc.subject zrání cs
dc.subject skladování cs
dc.subject jatečný provoz cs
dc.subject legislativa cs
dc.subject meat en
dc.subject postmortem changes en
dc.subject durability en
dc.subject ripening en
dc.subject storage en
dc.subject slaughter operation en
dc.subject legislation en
dc.title Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování cs
dc.title.alternative Chemical and nutritional value of meat of slaughter animal and meat changes during maturation and storage. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kubín, Jan
dc.date.accepted 2010-06-16
dc.description.abstract-translated In the theoretical part is mentioned histological structure of meat, chemical composition, details are treated in the chapter on post-mortem changes in meat, including the abnormal course.There are also defects in meat and meat diseases and ways to ensure the meat durability. The practical part is devoted to compare the three slaughter plants - Makovec a.s., JACOM spol. s.r.o. and Františka Kozáková small slaughterhouses in Náměšt na Hané. It is compared to their size, technology and capacity of cooling and freezing plants. Particular attention is paid to the occurrence of abnormal changes in meat during aging, especially PSE meat and puts them into context with a housing of animals, the stunning manner and time of ripening of meat. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15438
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
jelínek_2010_bp.pdf 1.803Mb PDF View/Open
jelínek_2010_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
jelínek_2010_op.doc 47Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account