Astaxantin - jeho zdroje a využití

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Astaxantin - jeho zdroje a využití

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Babicová, Pavla
dc.date.accessioned 2010-07-19T06:18:46Z
dc.date.available 2010-07-19T06:18:46Z
dc.date.issued 2010-05-26
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12079
dc.description.abstract Cílem této bakalářské práce je popsat karotenoidové barvivo astaxantin a jeho využití. Jsou v ní podány informace o zdrojích tohoto barviva a o možnostech jeho získávání z těchto zdrojů. Tato práce je zaměřena na silné antioxidační vlastnosti astaxantinu. Taktéž se zabývá možnostmi jeho využití v oblastech potravinářství, kosmetiky a farmacie. cs
dc.format 39 s. cs
dc.format.extent 2209849 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject karotenoidy cs
dc.subject astaxantin cs
dc.subject Haemacoccus pluvialis cs
dc.subject Xanthophyllomyces dendrorhous cs
dc.subject Agrobacterium aurantiacum cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject aktivní kyslík cs
dc.subject carotenioids en
dc.subject astaxanthin en
dc.subject Haemacoccus pluvialis en
dc.subject Xanthophyllomyces dendrorhous en
dc.subject Agrobacterium aurantiacum en
dc.subject antioxidants en
dc.subject active oxygen en
dc.title Astaxantin - jeho zdroje a využití cs
dc.title.alternative Astaxanthin - its source and utilization en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Fišera, Miroslav
dc.date.accepted 2010-06-08
dc.description.abstract-translated This bachelor work deals with carotenoid pigment astaxanthin and its usage. There are described information about sources of this pigment and about abilities of gaining from this sources. This work is focused on strong antioxidant properties of astaxanthin. Further, the work consideres of abilities of carotenoid utilization in food, cosmetic and pharmaceutical industry. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15601
dc.date.assigned 2010-02-11
utb.result.grade A
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
babicová_2010_bp.pdf 2.107Mb PDF View/Open
babicová_2010_vp.doc 46Kb Microsoft Word View/Open
babicová_2010_op.pdf 278.3Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account