Praktické využití makrobiotické stravy v lidské výživě.

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Praktické využití makrobiotické stravy v lidské výživě.

Show full item record

No preview available
Title: Praktické využití makrobiotické stravy v lidské výživě.
Author: Lužná, Dagmar
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: Diplomová práce řeší problematiku optimálního složení stravy pro osoby s hypertenzí. Porovnává nutriční hodnoty jídelníčku lázní specializovaných na kardiovaskulární onemocnění a běžné makrobiotické stravy vzhledem k doporučeným denním dávkám jednotlivých nutrientů. Lázeňská dieta vykazuje oproti doporučeným denním dávkám mírně snížené množství energie, zejména nižší podíl sacharidů a vitaminu C - téměř o polovinu a vysoký přebytek sodíku - o více než 30 %. Diplomová práce poukazuje na skutečnost, že makrobiotické jídelníčky jsou vyváženou náhradou běžné stravy a mohou nahradit i speciální léčebné diety.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13026
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 14976


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
lužná_2010_dp.pdf 1.024Mb PDF View/Open
lužná_2010_vp.doc 36Kb Microsoft Word View/Open
lužná_2010_op.doc 52.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account