Použití vysoce účinné kapalinové chromatografie s elektrochemickým detektorem pro stanovení vybraných organických kyselin ve víně

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Použití vysoce účinné kapalinové chromatografie s elektrochemickým detektorem pro stanovení vybraných organických kyselin ve víně

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Raková, Kateřina
dc.date.accessioned 2010-07-20T00:15:25Z
dc.date.available 2010-07-20T00:15:25Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13405
dc.description.abstract Předmětem diplomové práce bylo stanovení kyseliny vinné, citronové, jablečné, mléčné, octové a jantarové ve vzorcích vín pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie. Teoretická část práce se zabývá technologií výroby vína, významem výše zmíněných organických kyselin ve víně a popisem chromatografické metody HPLC s elektrochemickým detektorem. V praktické části je uvedena metodika stanovení organických kyselin ve vzorcích vín za využití chromatografické metody HPLC. cs
dc.format 86 s., 3 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 3382206 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject kyselina vinná cs
dc.subject kyselina jablečná cs
dc.subject kyselina citronová cs
dc.subject kyselina mléčná cs
dc.subject kyselina octová cs
dc.subject kyselina jantarová cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject wine en
dc.subject tartaric acid en
dc.subject malic acid en
dc.subject citric acid en
dc.subject lactic acid en
dc.subject acetic acid en
dc.subject succinic acid en
dc.subject HPLC en
dc.title Použití vysoce účinné kapalinové chromatografie s elektrochemickým detektorem pro stanovení vybraných organických kyselin ve víně cs
dc.title.alternative Determination of organic acids in wine with high performance liquid chromatography with electrochemical detector en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2010-06-02
dc.description.abstract-translated The main object of this diploma thesis was to determine of tartaric, citric, malic, lactic, acetic and succinic acid in wine samples by high performance liquid chromatography. The theoretical part deals with the technology of wine production, the importance of the aforementioned organic acid in wine and description of chromatographic HPLC method with electrochemical detection. The experimental part describes the methodology for the determination of organic acids in wine samples using a chromatographic HPLC method. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14576
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
raková_2010_dp.pdf 3.225Mb PDF View/Open
raková_2010_vp.doc 31.5Kb Microsoft Word View/Open
raková_2010_op.doc 32Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account