Jogurtové kultury a jejich vliv na biologickou hodnotu mléčných výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Jogurtové kultury a jejich vliv na biologickou hodnotu mléčných výrobků

Show simple item record

dc.contributor.advisor Tykvartová, Dagmar
dc.contributor.author Pirklová, Věra
dc.date.accessioned 2010-07-20T01:44:30Z
dc.date.available 2010-07-20T01:44:30Z
dc.date.issued 2010-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13583
dc.description.abstract Bakalářská práce pojednává o bakteriích mléčného kvašení, které jsou používány pro výrobu zakysaných mléčných výrobků. Charakterizuje nejčastěji používané rody mléčných bakterií a jejich vliv na změny složek mléka. Shrnuje účinky zakysaných výrobků na lidský organismus. Definuje pojem exopolysacharidy, jejich produkci a vliv na zakysané výrobky. Teoreticky popisuje výrobu zakysaných mléčných výrobků. cs
dc.format 47 s., 4s. příloh cs
dc.format.extent 2276414 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Bakterie mléčného kvašení cs
dc.subject jogurtová kultura cs
dc.subject probiotika cs
dc.subject prebiotika cs
dc.subject exopolysacharidy cs
dc.subject Lactic acid bakteria en
dc.subject yoghurt cultures en
dc.subject probiotics en
dc.subject prebiotics en
dc.subject exopolysaccharide en
dc.title Jogurtové kultury a jejich vliv na biologickou hodnotu mléčných výrobků cs
dc.title.alternative Yoghurt cultures and their influence on the biological value of milk products en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Zemanová, Vladimíra
dc.date.accepted 2010-06-14
dc.description.abstract-translated The thesis deals with lactic acid bacteria, which are used for the manufacture of fermented milk products. Characterized most common genera of lactic acid bacteria and their influence on changes in milk constituents. Summarizes the effects of fermented products on the human body. Defines the notion of exopolysaccharides, their production and their influence on sour products. In theory, describes the production of fermented milk products. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 17199
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
pirklová_2010_bp.pdf 2.170Mb PDF View/Open
pirklová_2010_vp.doc 38Kb Microsoft Word View/Open
pirklová_2010_op.doc 42Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account