Jogurtové kultury a jejich vliv na biologickou hodnotu mléčných výrobků

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Jogurtové kultury a jejich vliv na biologickou hodnotu mléčných výrobků

Show full item record

No preview available
Title: Jogurtové kultury a jejich vliv na biologickou hodnotu mléčných výrobků
Author: Pirklová, Věra
Advisor: Tykvartová, Dagmar
Abstract: Bakalářská práce pojednává o bakteriích mléčného kvašení, které jsou používány pro výrobu zakysaných mléčných výrobků. Charakterizuje nejčastěji používané rody mléčných bakterií a jejich vliv na změny složek mléka. Shrnuje účinky zakysaných výrobků na lidský organismus. Definuje pojem exopolysacharidy, jejich produkci a vliv na zakysané výrobky. Teoreticky popisuje výrobu zakysaných mléčných výrobků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13583
Date: 2010-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 17199


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
pirklová_2010_bp.pdf 2.170Mb PDF View/Open
pirklová_2010_vp.doc 38Kb Microsoft Word View/Open
pirklová_2010_op.doc 42Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account