Antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové na mikroflóru chlazené drůbeže

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové na mikroflóru chlazené drůbeže

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové na mikroflóru chlazené drůbeže
Autor: Šteklová, Veronika
Vedoucí: Lukášková, Eva
Abstrakt: Hlavním cílem diplomové práce je ověřit antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové na kůži chlazené drůbeže na celkový počet mikroorganismů. Na kůži chlazené drůbeže se mohou vyskytovat bakterie rodu Salmonella, Pseudomonas, Staphylococcus, koliformní bakterie a další aerobní a anaerobní bakterie. Chlazená drůbež je uchovávána při 6°po dobu 4 dnů, potřena kyselinou kaprylovou (o koncentracích 0,5%, 1%, 2%, 3%, 4%). V průběhu těchto 4 dnů jsou odebírány alikvótní podíly vzorku, promývány ve fyziologickém roztoku a následně je provedeno vyočkování vzorků na půdy. Tyto vzorky jsou inkubovány při teplotě 37°C po dobu 24 h. V průběhu těchto 3 dnů bude měřena hodnota pH chlazené drůbeže.
URI: http://hdl.handle.net/10563/1401
Datum: 2006-05-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 2304


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
šteklová_2006_dp.pdf 1.169Mb PDF Zobrazit/otevřít
šteklová_2006_vp.doc 44.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
šteklová_2006_op.doc 44Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet