Návrh doporučených dávek potravin pro vybranou skupinu obyvatelstva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Návrh doporučených dávek potravin pro vybranou skupinu obyvatelstva

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Macháčová, Michaela
dc.date.accessioned 2010-07-20T05:39:55Z
dc.date.available 2010-07-20T05:39:55Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14036
dc.description.abstract Cílem práce bylo navrhnout doporučené dávky potravin pro vybranou skupinu obyvatel. Východiskem byly jídelní lístky sestavené pro muže a ženy ve věku 19-59 let, které vypracovali studenti UTB Zlín. Shromážděná data byla vyhodnocena pomocí aritmetického průměru, mediánu a směrodatné odchylky. Takto získané hodnoty spotřeby vybraných skupin potravin byly porovnávány s doporučenými dávkami potravin pro vojáky a různými formami pyramid výživy. V závěru práce byly navrženy doporučené dávky potravin pro muže a ženy lehce pracující ve věku 19-59 let. cs
dc.format 75 s., 10 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 1463667 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject výživa cs
dc.subject doporučená dávka potravin cs
dc.subject jídelní lístek cs
dc.subject nutriční hodnocení cs
dc.subject skladba spotřeby potravin cs
dc.subject nutrition en
dc.subject recommended food ration en
dc.subject nutrition plan en
dc.subject nutrition evaluation en
dc.subject food consumption en
dc.title Návrh doporučených dávek potravin pro vybranou skupinu obyvatelstva cs
dc.title.alternative Proposal of recommended food rations for select group of population en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2010-06-03
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was to propose recommended food rations for selected category of the population. Starting point were nutrition plans made for men and women from 19 to 59 years old by students of UTB Zlín. Collected data were evaluated by arithmetic mean, me-dian and standard deviation. These values of consumption for selected food groups were compared with recommended food rations of soldiers and other various forms of nutrition pyramids. At the end of this work were created recommended food rations for easy working men and women from 19 to 59 years old. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15049
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
macháčová_2010_dp.pdf 1.395Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account