Netradiční přírodní rostlinná sladidla

DSpace Repository

Language: English čeština 

Netradiční přírodní rostlinná sladidla

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Ležáková, Jana
dc.date.accessioned 2010-07-20T07:23:52Z
dc.date.available 2010-07-20T07:23:52Z
dc.date.issued 2010-05-27
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14232
dc.description.abstract Cílem práce bylo upozornit na netradiční a méně známá přírodní sladidla jako je steviosid, hernandulcin, taumatin, glycyrrhizin a další. Vedle těchto má poukázat i na uměle vyrobená sladidla. Práce má navrhnout alternativní rostlinné zdroje pro diabetiky a pro nemocné trpící nadváhou a obezitou. cs
dc.format 58 s., 2 s. příloh - tabulky cs
dc.format.extent 1937491 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject přírodní sladidla cs
dc.subject umělá sladidla cs
dc.subject glukóza cs
dc.subject diabetes mellitus cs
dc.subject natural sweeteners en
dc.subject artificial sweeteners en
dc.subject glucose en
dc.subject diabetes mellitus en
dc.title Netradiční přírodní rostlinná sladidla cs
dc.title.alternative Unconventional natural herbal sweeteners en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2010-06-16
dc.description.abstract-translated The aim of this was to give notice to non-traditional and less known natural sweeteners such as stevioside, hernandulcin, thaumatin, glycyrrhizin and others. It also refers to artificial sweeteners. The thesis should propose alternative plant resources for diabetics, people with excess weight and obesity. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15444
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
ležáková_2010_bp.pdf 1.847Mb PDF View/Open
ležáková_2010_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
ležáková_2010_op.doc 50Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account