Charakteristika tuků v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika tuků v potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Zemanová, Vladimíra
dc.contributor.author Planetová, Tereza
dc.date.accessioned 2012-03-09T04:18:28Z
dc.date.available 2012-03-09T04:18:28Z
dc.date.issued 2011-05-26
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15069
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá charakteristikou tuků a olejů. Práce popisuje jejich získávání, zpracování, složení, ale také to jak se podílejí na výživě člověka. Se stejnou důležitostí jsou důkladně popsány i pohledy na tuky z různých hledisek a to zejména biochemického, fyziologického a výživového. Práce je s logickou posloupností shrnutím kompletního procesu od získávání tuků až po jejich složení a působení na lidský organismus. Nemalá kapitola je závěrem věnována i stanovení celkového obsahu tuku v masných výrobcích metodou podle Soxhleta, které jsou podloženy důkazy z vlastního měření. cs
dc.format 47s., přílohy 9s. (62 471) cs
dc.format.extent 1954268 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Lipidy cs
dc.subject extrakce cs
dc.subject vytavování cs
dc.subject mastné kyseliny cs
dc.subject cholesterol cs
dc.subject triacylglyceroly cs
dc.subject Soxhletův extraktor cs
dc.subject butyrometr cs
dc.subject Lipids en
dc.subject extraction en
dc.subject smelting en
dc.subject fatty acids en
dc.subject cholesterol en
dc.subject triglycerides en
dc.subject Soxhlet extractor butyrometers en
dc.title Charakteristika tuků v potravinách cs
dc.title.alternative Characteristic of Fats in Foodstuffs en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Matějíčková, Radmila
dc.date.accepted 2011-06-22
dc.description.abstract-translated This work deals with characteristics of fats and oils. It describes their extracting, processing, composition but also their role in the nutrition of humans. However views on fats from various points of view, such as biochemical, physiological and nutritional are presented with the same importance. This work is a logical summary a of complete process from extraction to their composition and their effects on human oraganism. In the end an extensive chapter is devoted to setting overall amount of fats in meat products using the Soxhlet method, which are demonstrated by my own measuring. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21816
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
planetová_2011_bp.pdf 1.863Mb PDF View/Open
planetová_2011_vp.doc 98Kb Microsoft Word View/Open
planetová_2011_op.doc 101.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account