Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky

Show full item record

No preview available
Title: Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky
Author: Curusová, Pavla
Advisor: Humpolíček, Petr
Abstract: Řada experimentálních studií ukázala, že polyfenolické látky z vína mohou mít antikarci-nogenní vlastnosti. Jejich antioxidační a protinádorové účinky byly mnohokrát prokázány v různých in vitro a in vivo studiích. Cílem diplomové práce bylo sledovat vlivy polyfenolů extrahovaných z révy vinné, ať už z hroznů celých, botritických, nebo pouze z jejich slu-pek, na proliferační aktivitu nádorových buněk. Antiproliferační efekt byl hodnocen in vitro za použití čtyř různých koncentrací roztoků polyfenolů. Studovány byly tři odrůdy révy vinné a dva typy nádorových buněk. Ke stanovení obsahu polyfenolů byla použita metoda HPLC a k určení míry proliferace MTT test.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15121
Date: 2011-05-18
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 22602


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
curusová_2011_dp.pdf 2.974Mb PDF View/Open
curusová_2011_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
curusová_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account