Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Humpolíček, Petr
dc.contributor.author Curusová, Pavla
dc.date.accessioned 2012-03-09T04:46:03Z
dc.date.available 2012-03-09T04:46:03Z
dc.date.issued 2011-05-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15121
dc.description.abstract Řada experimentálních studií ukázala, že polyfenolické látky z vína mohou mít antikarci-nogenní vlastnosti. Jejich antioxidační a protinádorové účinky byly mnohokrát prokázány v různých in vitro a in vivo studiích. Cílem diplomové práce bylo sledovat vlivy polyfenolů extrahovaných z révy vinné, ať už z hroznů celých, botritických, nebo pouze z jejich slu-pek, na proliferační aktivitu nádorových buněk. Antiproliferační efekt byl hodnocen in vitro za použití čtyř různých koncentrací roztoků polyfenolů. Studovány byly tři odrůdy révy vinné a dva typy nádorových buněk. Ke stanovení obsahu polyfenolů byla použita metoda HPLC a k určení míry proliferace MTT test. cs
dc.format 92 cs
dc.format.extent 3118865 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Proliferace cs
dc.subject réva vinná cs
dc.subject polyfenolické látky cs
dc.subject rakovina cs
dc.subject Proliferation en
dc.subject wine grape en
dc.subject polyphenolic substances en
dc.subject cancer en
dc.title Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky cs
dc.title.alternative Impact of Polyphenols Extracted from Wine Grape on Human Cells en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2011-06-07
dc.description.abstract-translated A series of experimental studies has proven that polyphenolic substances from wine can have anti-carcinogenic traits. Theirs antioxidant and anti- tumor effects has been proven many times in different in vitro and in vivo studies. Main aim of this thesis was to observe influences of polyphenols extracted from wine grapes wheter from whole grapes botritic or peels on proliferatic activity of tumor cells. Anti-proliferatic effect was evaluated in vitro using four different solutions of polyphenols. Three varieties of grape wine and two types of tumor cells were studied. To determine contents of polyphenol were used the HPCL method ant to determine amount of proliferation were used MTT test. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22602
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
curusová_2011_dp.pdf 2.974Mb PDF View/Open
curusová_2011_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
curusová_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account