Změny textury a senzorických vlastností sýrů s plísní Penicillium nalgiovense během zrání

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny textury a senzorických vlastností sýrů s plísní Penicillium nalgiovense během zrání

Show full item record

No preview available
Title: Změny textury a senzorických vlastností sýrů s plísní Penicillium nalgiovense během zrání
Author: Staněk, Karel
Advisor: Mrázek, Josef
Abstract: Teoretická část diplomová práce je věnována popisu biochemická aktivity a možné produkce sekundárních metabolitů plísně P. nalgiovense, technologii výroby sýrů s plísní na povrchu, biochemické, texturní změny a vady během zrání sýrů s plísní na povrchu. Praktická část práce je zaměřena na sledování změn tvrdosti a senzorických znaků v průběhu zrání sýrů s plísní na povrchu. Tvrdost byla měřena pomocí přístroje Texture Analyser TA.XT Plus. Analyzovány byly modelové vzorky s kmeny plísní P. nalgiovense a P. camemberti v průběhu zrání. Vzorky s P. camemberti sloužily pro srovnání. Provedeným měřením bylo zjištěno, že k výraznějšímu měknutí dochází u vzorků s P. camemberti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15332
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 22640


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
staněk_2011_dp.pdf 2.509Mb PDF View/Open
staněk_2011_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
staněk_2011_op.doc 99.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account