Charakteristika Listeria monocytogenes a její výskyt v potravinách

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Charakteristika Listeria monocytogenes a její výskyt v potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Charakteristika Listeria monocytogenes a její výskyt v potravinách
Author: Červinková, Pavla
Advisor: Holko, Ivan
Abstract: Tématem bakalářské práce je charakteristika bakterie Listeria monocytogenes a její význam v potravinářství. První část pojednává o baterii samotné a nemoci, kterou tato bakterie způsobuje. Dále jsou popsané metody průkazu Listeria monocytogenes a její výskyt v potravinách. Práce také diskutuje kontrolu mikrobiologických požadavků na potraviny a výsledky zjiš-těné při analýzách Státní zemědělské a potravinářské inspekce ČR v roce 2006. Závěrem je uveden přehled příslušné legislativy a statistiky výskytu kontaminací a onemocnění způ-sobených bakterií L. monocytogenes v České republice.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15557
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B 21883


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
červinková_2011_bp.pdf 1.070Mb PDF View/Open
červinková_2011_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
červinková_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account