Význam kyseliny listové ve výživě

DSpace Repository

Language: English čeština 

Význam kyseliny listové ve výživě

Show simple item record

dc.contributor.advisor Severová, Marta
dc.contributor.author Janečková, Miroslava
dc.date.accessioned 2012-03-09T10:55:06Z
dc.date.available 2012-03-09T10:55:06Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15602
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na kyselinu listovou a její přínos pro lidskou výživu. Popisuje charakteristiku kyseliny listové, její význam ve výživě, zdravotní důsledky deficitu kyseliny listové a její výskyt v potravinách. Další část práce je věnována fortifikaci výrobků kyselinou listovou a průzkumu trhu. V poslední části jsou popsány doplňky stravy, jejich charakteristika a sortiment výrobků dostupných na českém trhu. cs
dc.format 56 s. cs
dc.format.extent 1210320 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kyselina listová cs
dc.subject výživa cs
dc.subject fortifikace cs
dc.subject folic acid en
dc.subject nutrition en
dc.subject fortification en
dc.title Význam kyseliny listové ve výživě cs
dc.title.alternative The Importance of Folic Acid in Nutrition en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2011-06-21
dc.description.abstract-translated The Bachelor's thesis is focused on folic acid and its benefit for human nutrition. It describes the characteristics of folic acid, its importance in nutrition, the health consequences of folic acid deficiency and its occurrence in the foods. Another chapter is devoted to products with folic acid fortification and market research. The last section describes the supplements, their characteristics and assortment of products available on the Czech market. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21888
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
janečková_2011_bp.pdf 1.154Mb PDF View/Open
janečková_2011_vp.pdf 62.60Kb PDF View/Open
janečková_2011_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account