Antibakteriální vlastnosti obalových materiálů v potravinářství

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Antibakteriální vlastnosti obalových materiálů v potravinářství

Show full item record

No preview available
Title: Antibakteriální vlastnosti obalových materiálů v potravinářství
Author: Sulovská, Kateřina
Advisor: Lehocký, Marián
Abstract: Diplomová práce je zaměřená na antibakteriální vlastnosti obalových materiálů v potravi-nářství. Pro vícestupňovou fyzikálně-chemickou povrchovou úpravu byl jako základní sub-strát zvolen polyethylen. Povrchová úprava spočívala nejprve v důkladném očištění vzorků, následném ošetření nízkoteplotním plazmatem a inkorporací makromolekulárního řetězce s profilem polymerního hřebene s koncovými aminovými skupinami. Takto připravené vzorky byly podrobeny antibakteriálním testům a jednotlivé vzorky byly charakterizovány dostupnými metodami (infračervená spektroskopie, skenovací elektronová mikroskopie, měření povrchové energie a kontaktních úhlů smáčení, rentgenová fotoelektronová spektroskopie).
URI: http://hdl.handle.net/10563/15604
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav chemie
Discipline: Řízení technologických rizik
Grade for thesis and defense: A 22480


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
sulovská_2011_dp.pdf 3.640Mb PDF View/Open
sulovská_2011_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
sulovská_2011_op.doc 103.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account