Stanovení volných mastných kyselin v jogurtech v závislosti na skladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení volných mastných kyselin v jogurtech v závislosti na skladování

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení volných mastných kyselin v jogurtech v závislosti na skladování
Author: Knotek, Jan
Advisor: Šípalová, Markéta
Abstract: Diplomová práce se zabývá stanovením obsahu volných mastných kyseliny v jogurtech v závislosti na skladování. V teoretické části je popsána výroba jogurtů a také jejich che-mické sloţení. Dále jsou popsány analytické metody pro stanovení volných mastných ky-selin. V praktické části byly vyrobeny vzorky jogurtů o různé sušině (10 %, 12 %, 14 % a 16 %). Tyto vzorky byly skladovány v chladírenské teplotě a v určitých intervalech (1., 5., 7., 10., 20. a 30. den skladování) byly podrobeny analýze na obsah volných mastných ky-selin. Pro toto stanovení byla pouţita metoda SPE a GC-FID. Obsah volných mastných kyselin vykazoval v průběhu skladování rostoucí trend.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15853
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 22652


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
knotek_2011_dp.pdf 2.096Mb PDF View/Open
knotek_2011_vp.zip 67.39Kb Unknown View/Open
knotek_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account