Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna

Show full item record

No preview available
Title: Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna
Author: Najbrtová, Michaela
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na změny technologické kvality pšeničného zrna vlivem mi-krostruktury pšeničného endospermu pomocí skenovacího elektronového mikroskopu. Te-oretická část charakterizuje pšenici, její strukturu a pěstování, dále pak složení škrobu. Také je zde blíže specifikován pšeničný endosperm a definována elektronová mikroskopie. Praktická část je zaměřena na měření škrobových granulí, podle fotografií pořízených ze skenovacího elektronového mikroskopu, s následným statistickým vyhodnocením vzájem-ných vazeb mezi charakteristikami mikrostruktury a parametry technologické kvality.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15886
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 22633


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
najbrtová_2011_dp.pdf 1.056Mb PDF View/Open
najbrtová_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
najbrtová_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account