Preference spotřebitelů při výběru sýrů holandského typu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Preference spotřebitelů při výběru sýrů holandského typu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Pachlová, Vendula
dc.contributor.author Tomšíková, Lucie
dc.date.accessioned 2012-03-09T20:54:15Z
dc.date.available 2012-03-09T20:54:15Z
dc.date.issued 2011-05-26
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16324
dc.description.abstract Bakalářská práce zpracovává rešerši zabývající se sýry holandského typu a to jak tuzemské tak zahraniční produkce, jejich výrobou a také vlivem jejich konzumace na výživu člověka. Teoretická část dále zpracovává aktuální problematiku systému chráněného zeměpisného označení a jeho použití. Praktická část je soustředěna na vyhodnocení preference spotřebitelů při výběru sýrů v distribuční síti. Dále se pomocí senzorické analýzy zaměřuje na preferenci posuzovatelů ve vztahu k dostatečné prozrálosti sýrů holandského typu. cs
dc.format 55 s., vázané přílohy 23 s. cs
dc.format.extent 2236469 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mléko cs
dc.subject sýr holandského typu cs
dc.subject systém chráněného zeměpisné označení cs
dc.subject Milk en
dc.subject Dutch-type cheese en
dc.subject protected geographical status en
dc.title Preference spotřebitelů při výběru sýrů holandského typu cs
dc.title.alternative Consumer Preferences in the Selection of Dutch-type Cheese en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2011-06-22
dc.description.abstract-translated The thesis dealing with the Dutch-type cheeses, both national and foreign production, cheese production and consumption due to human nutrition. The theoretical part also handles the current issue of the protected geographical indication and its use. The practical part focuses on the evaluation of the consumer?s preferences in the selection of cheeses in the distribution network. Furthermore, using sensory analysis focuses on preference of assessors in relation to sufficient maturity of Dutch-type cheeses. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21821
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
tomšíková_2011_bp.pdf 2.132Mb PDF View/Open
tomšíková_2011_vp.pdf 905.3Kb PDF View/Open
tomšíková_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account