Moderní gastronomické technologie ve školním stravování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Moderní gastronomické technologie ve školním stravování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Maláč, Pavel
dc.contributor.author Kozlová, Libuše
dc.date.accessioned 2012-03-09T21:46:35Z
dc.date.available 2012-03-09T21:46:35Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16405
dc.description.abstract Je všeobecně známo, že na kvalitu našeho stravování nemá vliv jenom výběr vhodných a zdravých surovin, ale i jejich následné zpracování. Tato práce se zabývá problematikou pří-pravy pokrmů z pohledu gastronomických technologií ve společném stravování. Cílem bakalářské práce je nejen zmapování stávající situace ve vybavenosti provozů škol-ních jídelen, ale též poskytnutí informací o vývoji v této oblasti. V teoretické části je zmíně-na historie i současnost školního stravování a následně je uveden přehled a popis stávají-cích, ale i nejmodernějších gastronomických strojů dostupných na trhu. Praktická část ob-sahuje analýzu současného stavu ve vybavenosti školních jídelen při základních školách v městě Brně. cs
dc.format 64s. (11025 znaků) cs
dc.format.extent 1789752 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject gastronomické technologie cs
dc.subject tepelné zpracování potravin cs
dc.subject školní stravování cs
dc.subject gastronomic technologies en
dc.subject heat treatment of food en
dc.subject school diet en
dc.title Moderní gastronomické technologie ve školním stravování cs
dc.title.alternative The Modern Gastronomical Technology in The School Catering en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2011-06-20
dc.description.abstract-translated It is generally known that the quality of our diet is influenced not only by the choice of proper and healthy foods but also by the subsequent treatment of foods. This theses deals with the preparation of dishes from the point of view of gastronomic technologies used for collective alimentation. The aim of the bachelor's thesis is to evaluate the current situation regarding the facilities of school canteens as well as to provide information about the progress in this area. The theoretical part focuses on the history of school diet. It also gives the list of currently-used gastronomic devices available on the market, including the most modern devices as well. The practical part concentrates on the analyses of the current situation when it comes to school canteens of elementary schools in Brno city. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 20560
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
kozlová_2011_bp.pdf 1.706Mb PDF View/Open
kozlová_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
kozlová_2011_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account