Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin

Show full item record

No preview available
Title: Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin
Author: Zimková, Ludmila
Advisor: Holko, Ivan
Abstract: Bakalářská práce teoreticky popisuje bakterii Escherichia coli, její výskyt a faktory virulence. V práci jsou definovány patogenní kmeny a mechanismy jejich virulence. Escherichia coli obecně patří mezi mikroorganismy prospěšné, ale právě kmeny disponující faktory virulence jsou potenciálně škodlivé a mohou způsobit i smrtelné infekce. Významná část těchto infekcí pochází z konzumace potravin (verotoxické kmeny). Další část práce je zaměřena na konkrétní onemocnění, které Escherichia coli způsobuje. Nejčastěji se jedná o průjmová onemocnění, sepse, meningitidy a onemocnění močového ústrojí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16513
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: D 15213


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
zimková_2011_bp.pdf 1.792Mb PDF View/Open
zimková_2011_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
zimková_2011_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account