Příprava stabilních mikroemulzí 1-monoacylglycerolů s antimikrobními účinky

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Příprava stabilních mikroemulzí 1-monoacylglycerolů s antimikrobními účinky

Show full item record

No preview available
Title: Příprava stabilních mikroemulzí 1-monoacylglycerolů s antimikrobními účinky
Author: Křížová, Markéta
Advisor: Kašpárková, Věra
Abstract: Práce je zaměřena na přípravu mikroemulzí s olejovou fází tvořenou 1-monoacylglyceroly odvozenými od mastných kyselin s různou délkou řetězce v přítomnosti alkoholů jako ko-surfaktantů. Teoretická část se zabývá emulzemi a mikroemulzemi, jejich charakteristikou, vlastnostmi a metodami přípravy. Rovněž je zaměřena na stručný popis monoacylgylcerolů a jejich antimikrobních vlastností. Praktická část se věnuje přípravě stabilních mikroemulzí obsahujících 1-monoacylglyceroly a sleduje inhibiční účinky 1-monoacylglycerolů obsažených v mikroemulzích na vybrané potravinářsky významné bakterie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16646
Date: 2011-05-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 21757


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
křížová_2011_dp.pdf 2.268Mb PDF View/Open
křížová_2011_vp.doc 100Kb Microsoft Word View/Open
křížová_2011_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account