Návrh jídelníčku pro pacienty s diabetes mellitus II.typu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Návrh jídelníčku pro pacienty s diabetes mellitus II.typu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vojtíšková, Petra
dc.contributor.author Sojková, Marie
dc.date.accessioned 2012-03-10T04:02:29Z
dc.date.available 2012-03-10T04:02:29Z
dc.date.issued 2011-08-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16923
dc.description.abstract Tato diplomová práce zpracovává údaje o diabetu mellitu II. typu se zaměřením na speci-fické nutriční potřeby pacientů s tímto onemocněním. Zabývá se charakteristikou onemoc-nění, typy diabetu, příčinami vzniku, způsoby léčby a samostatným popisem slinivky břišní. Dále práce obsahuje nutriční doporučení pro pacienty a srovnávání jídelníčků samotných pacientů se vzorovým jídelníčkem. cs
dc.format 55 cs
dc.format.extent 576299 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Diabetes mellitus cs
dc.subject pankreas cs
dc.subject inzulinová rezistence cs
dc.subject jídelníček cs
dc.subject dieta cs
dc.subject Diabetes mellitus en
dc.subject pancreas en
dc.subject insulin resistance en
dc.subject meal plan en
dc.subject diet en
dc.title Návrh jídelníčku pro pacienty s diabetes mellitus II.typu cs
dc.title.alternative Meal Plan Suggestions for Patients with Diabetes Mellitus, type II. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2011-08-29
dc.description.abstract-translated The subject of this thesis is diabetes mellitus II. type, especially specific nutritional needs of patients suffering from this disease. It deals with diabetes, types of this disease, causa-tion of inception, means of treatment, and description of pancreas. The thesis than includes recommendations concerning nutrition and compares meal plans of patients with exemplary meal plan. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21590
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade D


Files in this item

Files Size Format View
sojková_2011_dp.pdf 562.7Kb PDF View/Open
sojková_2011_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
sojková_2011_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account